Monday, February 27, 2006

MÉS ARMES

En aquestes fotos es poden veure més armes fabricades a Catalunya durant la guerra. En primer lloc tenim la carrabina Manresa, de la qual poca informació hem aconseguit. Òbviament, es va fabricar a la capital del Bages, sota les ordres de la Generalitat.

A continuació, tenim el mosquetó Mauser M1916, que sembla ser que es va construir, en petit nombre, a fàbriques del Principat i del País Valencià.

En tercer lloc podem veure la pistola Ascaso. Segons hem pogut llegir, es tractava d'una còpia de la pistola Astra 400 d'Unceta i Cia.
Es va produir a la Fàbrica núm. 290 de Terrassa, sota les ordres de la Subsecretaria d'Armament, dependent del Govern de la República, doncs. Com es pot deduir, porta el nom del líder faista que va morir en l'assalt a les Drassanes durant l'aixecament feixista. Se'n van fer unes 5.000 unitats.







Una altra pistola, també inspirada en l'Astra esmentada, és la pistola República, fabricada a Alginet (Ribera Alta). En total es produïren uns 15.000 exemplars.







Finalment , també podem veure la fotografia d'un Morter Valero, de 50 mm.. De fet es tracta d'una còpia, fabricada a Catalunya per les Indústries de Guerra, l'any 1937.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home