Thursday, October 27, 2005

VISITA AL MUSEU DE MONTJUÏC

El passat dissabte, 22, vam visitar el Museu Militar de Montjuïc. Va ser una oportunitat boníssima per actualitzar els meus coneixements sobre la Indústria de Guerra a Catalunya. I va ser tot un èxit, atès que vaig descobrir noves armes que ignorava.

Em refereixo a la pistola ISARD, del calibre 9 mm. llarg i amb un carregador de 8 bales que s'exhibeix en una de les sales del Museu. La podeu veure en la fotografia que jo mateix vaig fer amb la meva càmera digital. Demano disculpes pel fet que no vaig ser capaç d'eliminar els reflexos del vidre de la vitrina.


Segons aquest enllaç aquesta pistola s'inspirava en el Colt M11 i va ser el producte de la col.laboració entre armers bascs exiliats i els tallers del Parc Mòbil de la Generalitat.
La fotografia següent, que suposo que és el mateix exemplar, però fotografiat de l'altra banda, l'hem baixat del mateix enllaç anterior, el qual, segons sembla, la va obtenir de la revista ARMAS.

Per la seva banda, en la fotografia d'abaix, veiem en la mateixa vitrina dos dels subfusells més interessants que es van produir durant la guerra. Em refereixo al LABORA (amunt) i al NARANJERO (abaix). El primer ja és prou conegut d'aquest blog, mentre que el segon, va ser fabricat al País Valencià, d'aquí el seu nom, i no era altra cosa, que una adaptació del subfusell alemany MP-28. Segons l'enllaç esmentat, es van produir 1.500 Labora i 2.000 Naranjeros.
Fixem-nos que a sota de cadascuna d'elles trobem els carregadors corresponents i, en el cas de la segona, una baioneta.

4 Comments:

Blogger Jerome Jackson said...

N.J. students ordered to take down blogs
A Roman Catholic high school has ordered its students to remove personal blogs from the Internet in the name of protecting them from cyberpredators.
Find out how to buy and sell anything, like things related to private road construction on interest free credit and pay back whenever you want! Exchange FREE ads on any topic, like private road construction!

5:33 PM  
Blogger Joe Powel said...

N.J. students ordered to take down blogs
A Roman Catholic high school has ordered its students to remove personal blogs from the Internet in the name of protecting them from cyberpredators.
Find out how to buy and sell anything, like things related to traffic and road construction on interest free credit and pay back whenever you want! Exchange FREE ads on any topic, like traffic and road construction!

5:33 PM  
Blogger Roberto Iza Valdes said...

This comment has been removed by a blog administrator.

5:53 AM  
Blogger Iza Roberto said...

This comment has been removed by the author.

8:05 AM  

Post a Comment

<< Home