Friday, July 22, 2005

BENVINGUTS

L'objectiu d'aquest blog es participar en el cada cop més extens moviment de recuperació de la memòria històrica de la nostra Pàtria. En aquest espai volem centrar-nos en la recuperació d'un aspecte que, si bé ha rebut una certa atenció historiogràfica. encara s'és lluny d'aconseguir que hi hagi un coneixement extens a nivell divulgatiu i popular.

Ens referim a les Indústries de Guerra (II.GG.) que es van desenvolupar al nostre país durant la guerra dels Tres Anys, i més concretament al període que comprèn entre agost del 36 i agost del 38, que és quan les II.GG. van estar sota la direcció del govern de la Generalitat de Catalunya. Es tracta d'un període relativament breu, però molt intens i que intentarem en aquest blog difondre el màxim possible.

Per fer-ho, analitzarem en detall tot el procés de conversió de la indústria catalana civil en militar, i de forma particular pararem atenció a les diferents armes que es fabricaren al llarg d'aquest període i que sovint són força desconegudes. És el cas del subfusell FONTBERNAT-LABORA, del qual a continuació us exposem un seguit de fotos.


FOTO 1

LABORA copy


FOTO2

sub_labora_01


FOTO3

album_5-image_83

Aquest subfusell va ser fabricat a Olot i se'n produïren diversos centenars, tot i que no va entrar en la producció en cadena. En properes notes anirem ampliant la informació sobre aquesta arma.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home